سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

مقایسه تفلون پلی اتیلن pe و پلی آمید pa

مقایسه دو پلاستیک با اصالت صنعت؛ پلی اتیلن HDPE و پلی آمید PA 6

زمان مطالعه: 3 دقیقه
زمان مطالعه: 3 دقیقه

مقایسه دو پلاستیک با اصالت صنعت؛ پلی اتیلن HDPE و پلی آمید PA 6

پلی اتیلن HDPE و پلی آمید PA 6 دو تا از متریال های پرفروش و بهترین پلاستیک های مهندسی هستند که هر کدام به خاطر ویژگی منحصر به فردشان پرچمدار شده اند. اگر این ترموپلاستیک ها، در ده‌های گذشته مطرح نمی‌شدند بدون شک الان به عنوان یک پرچمدار در دنیا به حساب نمی آمدند. (بهتر است بدانید: در بازار و صنعت پلی اتیلن را با اسم تفلون معمولی میشناسند و همچنین پلی آمید را با عنوان تفلون استخوانی، اما اصطلاح “تفلون” برای این دو پلیمر اشتباه و غیر علمی است). در ادامه به مقایسه و بررسی تفاوت ها و ویژگی های پلی آمید و پلی اتیلن خواهیم پرداخت. ما را در این مجله پکیلون همراهی کنید چون میخواهیم اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهیم.

بررسی پلی آمید و پلی اتیلن در برابر اسیدها و عوامل شیمیایی

شاخصه‌ی مهمی که بسیاری از مشتریان و تفلون سازان مدنظر قرار می دهند، مقاومت پلیمرها در برابر عوامل شیمیایی می باشد.  پلی‌آمید ۶ در برابر نفوذ اکسیژن، دی‌اکسید‌کربن و سوراخ شدن بسیار مقاوم است. همه این مقاومت‌ها باعث می شود تا میلگرد و ورق نایلون PA6 را برای استفاده در صنعت مواد غذایی ایده آل کند. در مقابل، پلی اتیلن HDPE می‌تواند در برابر بیشتر اسیدهای معدنی قوی و بازها و مواد شیمیایی طبیعی که در خاک یافت می‌شوند مقاومت بسیار خوبی داشته باشد.

جالب است بدانید: پلی اتیلن HDPE را می‌توان با جوشاندن استریل کرد که این موضوع پلی اتیلن PE را به عنوان متریالی مناسب برای صنعت مواد غذایی و نوشیدنی کرده است.

در نتیجه اگر بخواهیم یک پلاستیک ارزان قیمت و مقاوم در برابر اسیدها و مواد شیمیایی معرفی کنیم، بدون‌شک میلگرد پلی اتیلن، ورق و لوله پلی اتیلن را معرفی خواهیم کرد.

بررسی مقاومت آمید و اتیلن در برابر سایش

مقاومت برخی از قطعات در برابر اصطکاک و سایش از اهمیت بالایی برخودار است. خب اگر بخواهیم در مورد مقاومت و سفتی میلگرد و تخته و ورق پلی اتیلن بحث کنیم این پلاستیک مقاومت بالایی ندارد ولی‌ولی، بر عکس انواع میلگرد و ورق پلی آمید در شرایط سایشی و پرفشار پیشنهاد می شود
یکی ازقطعاتی که دربرابرفشار و سایش قرار دارد چرخدنده‌ها هستند که تفلون پلی آمید یک متریال خاطرجمع برای این‌ قطعات می‌باشد.

تمام ‌پلی‌ آمیدها به دلیل گروه شیمیایی آمیدی تمایل به جذب رطوبت دارند. رطوبت به عنوان نرم‌کننده روی ‌پلی‌آمیدها عمل می‌کند بنابراین مدول کششی را کاهش می‌دهد و مقاومت در برابر ضربه و انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد. جذب رطوبت همچنین تأثیر زیادی بر تغییرات ابعادی دارد که باید هنگام طراحی قطعات در نظر گرفته شود. این در صورتی است که جذب رطوبت HDPE بسیار کم است به گونه‌ای که ضریب جذب رطوبت آن ۰.۱ است درحالی که برای نایلون۶ بنابر نوع پردازش از ۰.۶ تا ۱.۲ است.

بررسی داشتن استعداد بازیافت در پلی اتیلن HDPE و پلی آمید PA 6G

میلگرد ورق و بوشن پلی اتیلن HDPE به راحتی قابل بازیافت است و به کاهش تولید پلاستیک تا ۵۰ درصد کمک می‌کند! در مقابل نایلون ۶ ما را با چالش‌هایی رو به رو می‌کند و این کار تنها توسط پلیمریزاسیون معکوس ممکن است. روش پلیمریزاسیون معکوس شامل شکست زنجیره‌های طولانی پلیمر به مونومر است که می‌توانند مجدداً پلیمریزه شوند که احتمالاً ضایعات را به محصولی با کیفیت معادل پلیمر “خالص” تبدیل می‌کند. بدیهی است که هزینه های بازیافت سوفاله ها و ضایعات پلی آمید ۶G از پلی اتیلن بیشتر است و در ۷۰ درصد مواقع توجیه بازیافت به روش پلیمریزاسیون ندارد.

مقایسه پلی اتیلن و پلی آمید از نظر قیمت

پلی اتیلن تولید ایران است و پلی آمید یک محصول وارداتی، از کشورهای آلمان، ایتالیا، کره و چین است، منطقی است که پلی اتیلن قیمت پایین تری نسبت به پلی آمید داشته باشد از طرفی مواد اولیه‌ یا همان گرانول پلی اتیلن نیز نسبت به پلی آمید قیمت بسیار پایین دارد که این فاکتورها به قیمت تمام شده‌ی پلی اتیلن HDPE کمک کرده است که به عنوان ارزان قیمت ترین متریال پلاستیکی شود.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد تفلون پلی اتیلن کسب کنید روی کلمه‌ی رنگی کلیک کنید.

جمع بندی کنیم…

اگر پلیمر تفلونی ارزان بخواهید که در برابر اسیدها هم نسبتا مقاوم باشد پیشنهاد ما تفلون پلی اتیلن است. ولی اگر یک تفلون ضد سایش خاطر جمع می خواهید حتما انتخاب شما تفلون پلی آمید باشد.

مطلب بالا را می توانید در صوت زیر گوش کنید:

در صورت‌ داشتن سوال در مورد مشخصات فنی این دو متریال میتوانید پایین‌ این‌ مطلب دیدگاه خود را ثبت کنید ویا میتوانید با شماره ۰۹۱۲۷۵۱۲۷۷۱ تماس بگیرید.

دیدگاه کاربران
۲ دیدگاه
  • مسعود قراگزلو ۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۲:۱۳ ب٫ظ

    باسلام با سپاس از زحمات جنابعالی و همکاران محترمتان اطلاعات بسیار عالی و مفید هستن. ممنون

  • عرفان قدرتی ۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱:۲۵ ق٫ظ

    سلام و درود
    تشکر از همراهی و توجه شما
    مخلصیم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط